DJay pro

dj school hilversum amsterdam utrecht

De DJay-apps van algoriddim zijn al lange tijd veelgebruikte software voor iPad- en iPhone-Deejays. Maar een echte DJ draait natuurlijk met zijn MacBook of Laptop met Windows 10. Voor de iedereen die meer dan iOS wil, heeft de fabrikant daarom nu DJay Pro voor de Mac of Windows 10 uitgebracht.

Djay Pro bevat integratie met Spotify en iTunes. Metadata en CUE-tijden worden via iCloud gesynchroniseerd met de iOS-versies van djay. De iOS-gebruiker die de eerste stapjes op Mac zet, kan kiezen voor twee decks, maar ervaren diskjockeys toveren zo vier spelers op het scherm.

Integratie met Spotify was al langer in de iOS-versie van djay aanwezig, maar is nu voor het eerst naar de Mac gebracht. Muziek van Spotify werkt niet anders dan lokale muziek. De app voert snel een beats-analyse uit en doet zelfs suggesties voor de volgende te draaien plaat.

Andere professionele functies zijn ondersteuning voor midi-controllers, USB-geluidskaarten met meerdere kanalen en de mogelijkheid om Audio Units plug-ins uit Logic en Garageband te gebruiken. Het publiek opzwepen of een MC aan het werk zetten kan ingebouwde ondersteuning voor een Microfoon of andere input.